هدف از این تحقیق بررسی مبانی نظری رضایت زناشویی با فرمت docx در قالب 35 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

رضایت زناشویی

مبانی نظری رضایت زناشویی

مفهوم زناشویی

توالی در رشد تحول در خانواده

اصول مفهومی ازدواج و روابط زناشویی

الگوی تبادل اجتماعی

مهارت های ارتباطی

تقابل

مهارت‌های حل مسئله

عوامل شناختی

هیجان و مهارت مندی هیجانی

صمیمیت و خود افشاسازی

عملکرد جنسی

ویژگی‌های رضایت زناشوییی

سبک‌های دلبستگی

فردیت و تمایز خود

بهداشت روانی و جسمی

سن

تحصیلات

درآمد و شغل

ایفای نقش

فرزندان

حمایت خانوادگی و اجتماعی

عوامل فرهنگی

مذهب

رویدادهای زندگی

منابع

 

 

 

 

همان‌گونه که کردوا، گی و وارن (2005) بیان می‌کنند پژوهش در زمینه هیجان، در حیطه اتفاق می‌افتد. حیطه اول وقوع، ظرفیت و شدت پاسخدهی هیجانی را در ازدواج بررسی کرد. مثلاً بررسی گاتمن در 1994. در این حیطه مشخص شده است که زوج‌های آشفته نسبت به غیر آشفته، تقابل و عاطفه منفی‌تری را نشان می‌دهند. حیطه دوم، نقش هیجانات مختل از قبیل افسردگی و اضطراب را در سلامت زناشویی بررسی کرد. این حیطه پژوهشی یک رابطه نیرومند میان عاطفه افسرده و آشفتگی زناشویی را نشان داده است مثلاً پژوهش بیچ در 2001. حیطه سوم، نقش هیجانات را در زوج درمانی بررسی نمود.

 

 

 

از نظر این حیطه پژوهشی اصل یا ریشه آشفتگی رابطه در عواطف منفی است که در تعامل با همسر آشکار می‌شود. مثلاً پژوهش های جانسون، سولیوان و برادبری،یافته‌های پژوهش تیرگری، اصغرنژاد، بیان‌زاده و عابدین (1385) و نیز پژوهش رحمانی و قیصری‌پور (1385) رابطه معنی داری بین هوش عاطفی (هیجانی) و رضایتمندی زناشویی نشان دادند، یعنی به طور کلی زوجین باهوش هیجانی بالا از رضایتمندی زناشویی بالایی برخوردارند(رحمانی ، قیصری پور، 1385).