هدف از این تحقیق بررسی اختلالات خلقی یا عاطفی با فرمت docx در قالب 18 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
اختلالات خلقی یا عاطفی
2-13اختـلالات خلقـي يا عاطفـي44
2-13-1-اختلالات افسردگي46
2-13-2-اختلالات دوقطبي(شيدايي- افسردگي)47
2-15پیشینه¬ی پژوهشی50
2-15-1تحقیقات انجام گرفته در خارج کشور50
2-15-2-تحقیقات انجام گرفته در داخل کشور54
2-16مدل تحقیق57

 

 

اختلال خلقی مورد تازه¬ای نیست و در نوشته های ایران باستان و یونان قدیم توصیفاتی از تغییرات خلقی وجود دارد. آرتیوس1 پزشک رومی حدود 2000 سال قبل تشخیص داده بود که افسردگی و مانیا هر دو، در اصل جزیی از یک بیماری انسانی هستند.  دست نوشته¬های اولیه او نه تنها شامل حالات متفاوت هیجانی است بلکه تغییرات  خلقی را که در طول زمان رخ می دهد نیز در بر می گیرد. 

 


او در یادداشت¬هایش افرادی را شرح داده است که در یک دوره زمانی بدون دلیل، خیلی غمگین و افسرده بوده و همان افراد در یک دوره دیگر خیلی پرحرف و گستاخ و مطمئن به نظر می رسیده اند، به صورتی که در تمام طول شب مشغول رقص بوده اند. شاید آرتیوس اولین فردی بوده که به شکل معنی داری افسردگی و مانیا را به هم ارتباط داده و ماهیت چرخشی آن ها را شرح داده است. 

 

 

فالرت2 آن را جنون چرخشی نامید و همراه بیلارگر پایه گذار اصلی این اصطلاح بود، تا زمانی که امیل کرپلین با مشاهدات دقیق خود روی افسردگی و مانیا آن¬ها را تحت یک نام جدید جنون افسردگی مانیا  نامید. جالب اینکه کرپلین3 بعدها اختلال افسردگی مانیا (افسردگی ماژور یا یک قطبی و اختلال دو قطبی) را از دمانس زودرس (اسکیزوفرنی) جدا کرد، طبقه بندی اساسی که تا امروز هم ادامه دارد (یاتم و مالهی، 2011؛ ترجمه فخرایی، 1391).